Sacha Brienesse

“Als een mensenmassa beweegt, lijkt dat erg op de beweging van water, wat weer lijkt op de manier waarop bomen en planten groeien. Dat is een structuur die door al het leven, zelfs door al het materiaal wordt gedeeld. zelfs de bliksem lijkt met zijn vertakkingen op een boom.” (Giuseppe Penone/NRC 8-6-16


Dit citaat hangt in mijn atelier. Het beschrijft precies wat ik in mijn tekeningen herken en wat ik voor mijn afstuderen ruimtelijk heb gemaakt. Ik raak geïnspireerd door de natuur, vind daar structuren die ik gebruik in een tekening. Ik denk dat ik er iets heel eigens mee teken en vervolgens herken ik de tekening weer in iets anders. Het is het bewijs dat ik verbonden ben met alles om mij heen, dat ik die structuur ben die door al het leven wordt gedeeld. Die structuur ligt opgeslagen in mijn onbewuste brein.


Al in het eerste leerjaar heb ik veel geleerd over de koude technieken in glas, en het graveren gaf mij enorme voldoening. Het is dan ook met groot plezier dat ik de opleiding afrond met een installatie, waarin gravures een hoofdrol spelen en mijn vaardigheid zichtbaar groeit tijdens het maakproces.

 
 

+32(0)15 20 14 44

VEEMARKT 39, 2800 MECHELEN

  • Facebook